Menu
Your Cart

Waar moet je op letten bij het kopen van een bladblazer?

Waar moet je op letten bij het kopen van een bladblazer?

Als de herfst zijn intrede doet en je tuin langzaam onder een tapijt van bladeren verdwijnt, is een bladblazer een onmisbare tool om je tuin netjes te houden. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een bladblazer? Het aanbod is groot en de specificaties lopen uiteen. In dit artikel helpen we je op weg met een aantal essentiële punten.

Type bladblazers

Voordat je een bladblazer aanschaft, is het belangrijk te bepalen welk type het beste bij je past. Over het algemeen zijn er drie types, namelijk de handgedragen bladblazers, rugzak bladblazers en bladblazers op wielen. Handgedragen modellen zijn licht en handig voor kleinere tuinen. Rugzak modellen bieden meer comfort en zijn geschikt voor middelgrote tot grote tuinen. Bladblazers op wielen zijn ideaal voor zeer grote oppervlaktes.

Vermogen en blaassnelheid van de bladblazer

Wanneer je overweegt een bladblazer te kopen, is het belangrijk het vermogen en de blaassnelheid in de gaten te houden. Deze factoren bepalen hoe effectief je bladeren kunt wegblazen. Een hoger vermogen en een hogere snelheid betekenen over het algemeen dat je de klus sneller kunt klaren, maar dit gaat vaak ook gepaard met een hoger geluidsniveau en meer gewicht.

Geluidsniveau

Een ander belangrijk punt is het geluidsniveau. Bladblazers kunnen erg luid zijn, wat voor jou en ook voor je buren hinderlijk kan zijn. Overweeg een model met een lager geluidsniveau om overlast te beperken. Sommige gemeenten hebben zelfs regelgeving omtrent het gebruik van bladblazers vanwege het geluid.

Voeding: elektrisch, accu of benzine

Bladblazers zijn beschikbaar in elektrische modellen, modellen op accu en benzine-aangedreven modellen. De elektrische bladblazer vereist een stopcontact en geeft constante prestaties, maar beperken je bewegingsvrijheid. Een accu bladblazer biedt meer vrijheid, maar de accuduur kan een beperking zijn. De benzine bladblazer is krachtig en biedt maximale bewegingsvrijheid, maar vereist meer onderhoud en is zwaarder.

Extra functies van de bladblazer

Sommige bladblazers beschikken over extra functies, zoals een zuig- en versnipperfunctie. Dit kan handig zijn als je de bladeren niet alleen wilt verplaatsen, maar ook wilt verzamelen en composteren. Kijk ook naar het comfort van de handgreep en of het apparaat eenvoudig te starten is.

Bladblazer kopen

Er zijn een aantal factoren waar je op kunt letten als je een bladblazer gaat kopen. Het komt neer op het kiezen van het juiste type voor jouw behoefte. Rekening houdend met vermogen en snelheid, het geluidsniveau, de voedingsbron en eventuele extra functies die het gebruik vergemakkelijken. Door deze aspecten in overweging te nemen, vind je een bladblazer die je helpt je tuin efficiënt en met plezier te onderhouden.