Menu
Your Cart

Bladblazer

Bladblazer kopen
Het is weer herfst! Dat betekent heerlijke wandelingen door het bos en genieten van de prachtige natuur! Maar dat betekent ook bladeren, heel veel bladeren. Wil jij je tuin blader vrij maken, dan zal je een bladblazer moeten kopen. Met de bladblazer blaas je de bladeren gemakkelijk op één hoop, om het vervolgens direct in de kliko te gooien. Je kan er ook voor kiezen om een bladzuiger in huis te halen. Aan de bladzuiger zit een opvangnet bevestigd waar alle bladeren in worden opgevangen die de bladzuiger opzuigt. Ideaal zal je denken, maar houdt er wel rekening mee dat de bladzuiger iets lastiger te hanteren is. Ook maken bladzuigers iets meer lawaai en krijgen ze vastgeplakte bladeren minder makkelijk los. Daarom kan je het beste gewoon een bladblazer kopen!

Soorten bladblazers
Er zijn drie soorten bladblazers die je kunt kopen: accu bladblazer, elektrische bladblazer of een benzine bladblazer. Iedere bladblazer heeft verschillende voordelen. De accu bladblazer is een snoerloze bladblazer waardoor de bewegingsvrijheid erg groot is. Let er bij deze bladblazer wel goed op dat de accu altijd opgeladen is. De elektrische bladblazer is over het algemeen een stuk krachtiger dan de accu bladblazer. Dit is dan ook de meest populaire bladblazer onder consumenten. Wel heb je bij deze bladblazer een stopcontact in de buurt nodig. Het is dan ook perfect geschikt voor de kleine en middelgrote tuinen, het wordt pas een probleem als je over een enorm stuk grond bezit en je wilt daar de bladeren gaan wegblazen. De meest krachtigste bladblazer is de benzine bladblazer. Deze bladblazer wordt dan ook vaak gebruikt door professionals. Vanwege de krachtige motor zijn de benzine bladblazer ook wel wat duurder in aanschaf. Het nadeel is dat ze meer onderhoud nodig hebben en je ook altijd benzine in huis moet hebben. Wanneer je over een groot stuk tuin bezit dan kan je het beste kiezen voor een benzine bladblazer, omdat deze ook snoerloos is.

3 in 1 bladblazers
In ons assortiment vind je veel 3 in 1 bladblazers. Deze blazers hebben drie functies: blazen, zuigen en hakselen. Je tuin blader vrij maken door middel van een bladblazer is ideaal alleen als je alle bladeren op 1 hoopt hebt geblazen dan moet je de bladeren nog wel bij elkaar pakken en in een afvalbak gooien. Dit kan makkelijker door de bladeren gewoon op te zuigen. De 3 in 1 apparaten hebben ook nog een hakselaar functie. Als de bladeren zijn opgezogen, worden ze eerst versnippert in het apparaat en vervolgens komen de restjes terecht in de afvalzak die aan de bladblazer is bevestigd. De zuigkracht is alleen iets minder sterk dan de blaaskracht en daarom is het ideaal om over een apparaat te beschikken die over alle drie de functies bezit.

Blaasvermogen
Het blaasvermogen van een bladblazer wordt aangegeven in kilometers per uur. Wanneer je over een kleine tuin beschikt dan is een bladblazer met een maximum blaassnelheid van 250 km/h ruim voldoende. Voor de middelgrote tuinen met veel vochtige bladeren is een bladblazer met een blaassnelheid tussen de 250 km/h en de 300 km/h het meest ideaal en alleen de echte professionals hebben bladblazers nodig van meer dan 300 km/h.

Veiligheid op nummer 1
Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Bladblazer zijn grote, lompen apparaten en het is dus verstandig hier veilig mee om te gaan. Als eerste is het goed om gehoorbescherming te dragen. Vooral benzine bladblazers kunnen een hoop herrie maken, en als je langdurig aan het blazen bent kan dit schade opleveren. Verder is het dragen van een veiligheidsbril ook geen overbodige luxe. Tussen de bladeren kunnen ook andere objecten zich bevinden waarbij het erg vervelend is om die in de ogen te krijgen. Als laatste is het verstandig om handschoenen te dragen. De bladblazer kan namelijk behoorlijk trillen en met werkhandschoenen heb je meer grip.